Voedingsconsulent

Ben jij op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie over gezonde voeding en een gezonde leefstijl voor jezelf of je gezin? Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het afvallen, maar ben je de diëten en het strenge lijnen zat? Wil je het gemak ervaren van advies bij jou thuis?

Dan ben je bij Leefstijl Camelia, voedingsconsulent in Wijk bij Duurstede, aan het juiste adres!

Wat is een gewichtsconsulent?

Een GewichtsConsulent helpt ‘gezonde’ mensen die een gezonde leefstijl willen aanleren en/of willen afvallen. Het verschil tussen een GC en een diëtist is, dat een diëtist mensen helpt die vanwege een ziekte een bepaald dieet moeten volgen. Je krijgt dus echt een specifiek aangepast dieet. Een GC helpt je om een gezondere leefstijl aan te leren. Er is dus geen dieet, geen streng lijnen, maar een leefstijl verandering volgens de richtlijnen Goede Voeding (met ruimte voor wat lekkers af en toe).

Waarom een gewichtsconsulent?

Als GC help ik jou:

  • Afvallen op een manier die bij jou past
  • Zonder “verboden voedingsmiddelen”
  • Met gewone voeding uit de supermarkt
  • Met een plan dat je goed vol kan houden zodat je blijvend gewichtsverlies realiseert
  • Net dat steuntje in de rug te geven wanneer jij dat nodig hebt
  • Je (weer) lekker fit en mooi gezond te voelen
  • Het gemak te ervaren van een voedingsconsulent in Wijk ij Duurstede en advies bij jou thuis
gezonde voeding

Hoe werkt het?

Stap 1

We starten altijd met een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek. Hierin worden dingen besproken als: wie ben jij en wie ben ik, waar loop je precies tegenaan, hoe ik jou kan helpen, hoe ik te werk ga, dus wat kan je en mag je van me verwachten. En ik geef ook altijd direct voorlichting en bruikbare tips mee! Samen gaan we kijken hoe ik jou kan helpen je gewenste resultaat te bereiken.

Stap 2

Gaan we samen aan de slag, dan volgt een intake gesprek waarin ik uitgebreid vragen stel om inzicht te krijgen in jouw leefstijl, je dagelijkse voeding en beweging. Je krijgt een dagboek mee naar huis om gedurende een aantal dagen bij te houden wat je eet op een dag. Daar geef ik uiteraard nog uitleg over tijdens de intake.

Stap 3

Na inzage van het dagboek en een aantal standaard metingen (lengte, gewicht, e.d.) maak ik een stappenplan aangepast op jouw leefstijl en wat past bij jou. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt tijdens de gesprekken en we het doel kunnen bereiken op een voor jou fijne manier. Het aantal vervolggesprekken zal afhangen van de concrete vraag en het resultaat dat we willen bereiken. Bij kinderen zal dit allemaal wat meer spelenderwijs gaan en zullen er ook gesprekken volgen met alleen de ouder(s).

Wist je dat?

BGN erkend gewichtsconsulent

Ik ben als GC aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De BGN-Gewichtsconsulent heeft een erkend diploma en begeleidt je volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. BGN houdt mij continu up-to-date door onder andere trainingen, intervisie, regiobijeenkomsten etcetera.

Voor meer informatie: www.gewichtsconsulenten.nl

Vergoeding zonder eigen risico

Veel zorgverzekeraars bieden bij coaching door een BGN-erkend gewichtsconsulent een vergoeding uit het aanvullend pakket en zonder eigen risico!

Wil je weten hoeveel jouw huidige verzekeraar vergoedt of welke verzekering je moet kiezen?
Bekijk het actuele overzicht van vergoedingen door verzekeraars van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

wil je een afspraak inplannen?